Уряд затвердив порядок використання коштів Національною академією медичних наук України

3 грудня 2012 о 15:40
417

28 листопада 2012 р. Кабінет Міністрів України затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт та придбання обладнання для об’єктів, що відносяться до сфери управління Національної академії медичних наук України.

Згідно з нормами Бюджетного кодексу України відповідальними за розробку нормативно-правових актів щодо порядків використання бюджетних коштів є головні розпорядники коштів.

Національна академія медичних наук України заснована Указом Президента України від 24.02.1993 р. № 59 та є головним розпорядником бюджетних коштів. Це державна наукова організація з проблем медицини та охорони здоров’я, яка діє відповідно до законодавства на самоврядній основі. Національна академія медичних наук України взаємодіє з МОЗ України, Національною академією наук, іншими державними установами і громадськими організаціями.

Прийняття зазначеного документа дозволить розмежувати функції головного розпорядника, розпорядника нижчого рівня, одержувача бюджетних коштів та замовника робіт з будівництва об’єктів.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.kmu.gov.ua