Інтенсивна терапія на Миколаївщині проводитиметься на сучасному рівні

19 серпня 2010 о 09:21
348

Медичні заклади Миколаївщини отримали сучасне обладнання18 серпня 2010 р. завдяки державній підтримці медичні заклади Миколаївщини отримали сучасне обладнання. Подія ця певною мірою урочиста для кожного медика, який вболіває за свою справу і робить все залежне від нього, аби поліпшити якість медичних послуг та надавати їх на високому сучасному рівні.

«Держава підставляє нам своє плече, і ми повинні бути гідними такої довіри, — відзначила Світлана Хотіна, начальник управління охорони здоров’я Миколаївської ОДА, вручаючи представникам лікувальних закладів сертифікати на обладнання. — Я впевнена, що це обладнання буде одразу введено в експлуатацію, освоєно медиками і працюватиме на благо здоров’я нашого населення».

Це стало можливим завдяки реалізації інвестиційного проекту «Забезпечення лікувально-профілактичних закладів обладнанням, транспортними засобами, виробами медичного призначення та лікарськими засобами». Миколаївською областю отримано 203 одиниці медичного обладнання на загальну суму 18 145 256 грн.

До переліку обладнання увійшли: дихальний мішок «MR 100» для дорослих; прилад для визначення рівня глюкози у крові «IME-DC»; дефібрилятор «HeartStart MRx»; крісло гінекологічне «KG-2»; апарат штучної вентиляції легень «Carina System»; апарат для анестезії «Leon»; апарат штучної вентиляції легень у новонароджених та дітей «Leoni 2»; система ультразвукової діагностики «HD 7 Lite»; система ультразвукової діагностики «HD 11 XE Standart»; стіл реанімаційний для новонароджених «RESUSCITAIRE RW-82»; система допплєрівська для акушерської діагностики «FD 1».

Завдяки проекту кожна районна лікарня отримала апарати для штучної вентиляції легень та апарати для анестезії, що дозволить поліпшити якість надання медичної допомоги населенню.

У заклади охорони здоров’я розподілено 13 сучасних апаратів ультразвукової діагностики, що дасть можливість своєчасно виявляти захворювання.

Важливим є отримання обладнання для допомоги новонародженим. Так, Обласна дитяча лікарня отримала 2 новітні апарати штучної вентиляції легень для новонароджених та дітей «Leoni 2»; Вознесенська центральна районна лікарня та Первомайська центральна міська багатопрофільна лікарня отримали комплекти для транспортування тяжких новонароджених дітей, до складу якого входять:

  • Інкубатор, модель «П-15 8-ТS»;
  • Монітор реанімаційно-хірургічний «ЮМ-300-Р»;
  • Дозатор автоматичний шприцевий «БСП-100».

Отримуючи новітнє обладнання, головні лікарі зазначали, яким важливим є відчуття підтримки з боку держави, і говорили про те, що найкращі результати завжди досягаються спільними зусиллями.

За матеріалами www.moz.gov.ua