Комітет з питань охорони здоров’я Верховної Ради України планує підготувати, розглянути і внести до сесійної зали з пропозиціями понад 30 законопроектів

18 серпня 2010 о 17:33
791

Комітет з питань охорони здоров’я Верховної Ради України планує підготувати, розглянути і внести до сесійної зали з пропозиціями понад 30 законопроектівЗгідно із затвердженим планом роботи Комітету, передбачається підготувати до другого читання законопроекти, прийняті за основу на попередній сесії: про внесення змін до Закону України «Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз» (нова редакція), (реєстр. № 6037), про внесення змін до Закону України «Про дитяче харчування» (щодо посилення вимог до виробництва та обігу продуктів дитячого харчування) (реєстр. № 4584). Планується також підготувати до розгляду у першому читанні два альтернативні­ проекти нової редакції Закону «Про запобігання захворюванню на синдром набутого імунодефіциту (СНІД) та соціальний захист населення»  (реєстр. №№ 6617 та 6617-1), проект закону про профілактику алкоголізму, наркоманії та токсикоманії (реєстр. № 2194) та низку законопроектів щодо питань захисту здоров’я населення від шкідливого впливу вживання тютюнових виробів (реєстр. №№ 6018, 6457, 6595). Також заплановано до розгляду законопроекти, спрямовані на удосконалення положень Закону України «Про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людини» (реєстр. №№ 5197 та 6314).

Продовжуватиметься робота над проектом закону про фінансування охорони здоров’я та обов’язкове соціальне медичне страхування в Україні (реєстр. № 4744).

Крім цього, члени Комітету працюватимуть над законодавчим врегулюванням питань у сфері  обігу та реклами лікарських засобів і виробів медичного призначення, санітарного та епідемічного благополуччя населення тощо.

Комітет планує провести виїзне засідання для ознайомлення з досвідом роботи з реформування та оптимізації системи охорони здоров’я в Івано-Франківській області (жовтень 2010 р.).

На розширених засіданнях Комітету заплановано розглянути в порядку контролю за виконанням законів, постанов Верховної Ради України та рішень Комітету низку питань, зокрема:

  • про виконання Закону України «Про донорство крові та її компонентів» від 23.06.1995 року № 239/95-ВР, пунктів 2–4 Постанови Верховної Ради України «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Соціально-економічні проблеми ВІЛ/СНІДу, наркоманії та алкоголізму в Україні та шляхи їх розв’язання» від 03.02.2004 р. № 1426-IV та стан підготовки проекту Державної програми розвитку служби крові та її компонентів в Україні;
  • про стан готовності до можливих епідемічних ускладнень восени 2010 року через захворюваність населення на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції;
  • про стан виконання законодавства України в частині здійснення державних закупівель лікарських засобів та виробів медичного призначення;
  • про стан виконання вимог законів України щодо регулювання цін на лікарські засоби­ та вироби медичного призначення.

Заплановано також провести у Комітеті слухання на теми:

  • «Стан забезпечення фінансування медичних закладів сільського та районного рівнів в Україні» (листопад 2010);
  • «Про результати перегляду Календаря профілактичних щеплень, стан вакцинопрофілактики населення та подальші шляхи удосконалення нормативно-правової бази у сфері імунопрофілактики та захисту населення України від інфекційних хвороб» (жовтень 2010 р.).

За матеріалами www.rada.gov.ua