Українські медики проходитимуть навчання у США

8 червня 2023 о 12:14
1444

6 червня 2023 р. у Комітеті Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування підписано Меморандум про співпрацю між Комітетом Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, Міністерством оборони України, Міністерством охорони здоров’я України, Державною прикордонною службою України, Національною гвардією України та Global Response Medicine (GRM) з питань стажування українських медиків у США.

Подробиці

Проєкт є спільною ініціативою Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування та міжнародної неурядової організації Global Response Medicine (GRM) США. Його мета — підвищення якості надання медичної допомоги в Україні під час воєнних дій шляхом навчання українських медичних працівників та імплементації в українську систему охорони здоров’я американських та європейських протоколів надання медичної допомоги травмованим і пораненим.

За дорученням народних депутатів — членів Комітету, від імені Комітету Меморандум підписав голова Комітету Михайло Радуцький.

Міністерство оборони України, Міністерство охорони здоров’я України, Державна прикордонна служба України, Національна гвардія України відбиратимуть та направлятимуть медичних фахівців на навчання, а також надаватимуть інформаційну та організаційну підтримку цьому проєкту.

Заходи з організації проходження стажування українських медиків за стандартами США здійснюватиме міжнародна неурядова організація Global Response Medicine (GRM).

Армія США має досвід участі у воєнних конфліктах. Американські медики навчаються тактичної медицини, яка перевірена бойовими діями та ефективна. Навчання українських медиків відбуватиметься на основі підходу «train — the — trainer» шляхом безпосереднього залучення учасників стажування до догляду за пацієнтами, що базується на американській системі медицини невідкладних станів, з метою збільшення кількості багатопрофільних команд медицини невідкладних станів, які надаватимуть допомогу хворим або пораненим пацієнтам на доопераційному етапі або до розподілення їх до інших місць подальшого лікування.

Під час робочої наради та підписання Меморандуму Андреа Лейнер, виконавчий директор компанії Global Response Medicine (GRM), зазначила, що під час COVID-19 увесь світ об’єднався для подолання пандемії. Сьогодні провідні країни світу підтримують Україну у війні з ворогом. Так само й Global Response Medicine (GRM) робить все можливе, щоб українські медики отримали знання для порятунку якнайбільше життів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами komzdrav.rada.gov.ua
Фото – facebook.com/committeehealth