Медичні заклади правобережної Херсонщини працюють у штатному режимі

8 червня 2023 о 11:59
682

Медичні заклади правобережної Херсонщини надають медичну допомогу у штатному режимі.

На разі пік розливу води з Каховського водосховища минув. Стабілізація рівня в районах затоплення відбуватиметься в наступні 4 доби.

Мешканці області можуть звернутися за невідкладною медичною допомогою за телефоном 103. На території Херсонщини продовжують роботу 29 бригад екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Усі заклади працюють у штатному режимі, зазначає Денис Чорний, в.о. директора Південного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Надається медична допомога всім пацієнтам. 4 лікарні в області мають договір із НСЗУ за пакетом «Готовність закладу охорони здоров’я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях» та надають допомогу цілодобово під час ліквідації надзвичайної ситуації:

– Херсонська обласна клінічна лікарня;

– Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня;

– Херсонська міська клінічна лікарня імені О.С. Лучанського;

– Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г.І. Горбачевського.

Лікарні забезпечені питною водою та заживлені від генераторів.

В аптеках є достатній обсяг ліків.

З метою попередження виникнення інфекційних захворювань на прилеглих територіях забороняється пити або використовувати для приготування їжі воду з відкритих водойм та криниць, адже внаслідок підтоплення у воду можуть потрапити збудники інфекційних хвороб, а також небезпечні для здоров’я і життя хімічні речовини.

Що зроблено з боку влади

Уряд робить усе можливе, аби допомогти мешканцям області.

Президент України зібрав засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО), де обговорено ключові напрямки роботи. Під керівництвом Прем’єр-міністра проведено засідання Державної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) щодо руйнування росіянами Каховської ГЕС.

Працює штаб із ліквідації наслідків підриву росією греблі Каховської ГЕС.

Організовано евакуацію мешканців підтоплених населених пунктів автобусами до Херсона, потім на Миколаїв і далі на Хмельницький.

Виділено 845 млн грн Херсонській, Запорізькій, Миколаївській та Дніпропетровській областям для забезпечення жителів цих регіонів питною водою.

Виділено 1,5 млрд грн для будівництва нових магістральних водогонів. Це потрібно, аби забезпечити Кривий Ріг, Нікополь та Марганець питною водою.

Виділено 120 млн грн Державному агентству водних ресурсів для сталого забезпечення жителів Миколаєва питною водою. Вода в місто подаватиметься руслом річки Інгулець у спеціальному режимі роботи.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами facebook.com/nszu.ukr