Керівництво МОЗ та офісу охорони здоров’я USAID обговорили перспективи співпраці

6 червня 2023 о 12:15
957

Керівництво МОЗ та офісу охорони здоров’я Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) обговорили 5 червня 2023 р. актуальні напрями та можливість розширення співпраці, зокрема й у підтримці євроінтеграційних пріоритетів у медицині.

Подробиці

Це останній місяць роботи чинного директора офісу охорони здоров’я USAID Бена Зіннера в Україні, отже, для збереження сталості співробітництва спільна зустріч для обговорення всіх чинних проєктів USAID в охороні здоров’я була вкрай актуальною.

Серед пріоритетів у подальшій співпраці МОЗ та USAID — підтримка реформ в охороні здоров’я та формування спроможності медзакладів, протидія інфекційним захворюванням, імунізація, психічне здоров’я, реабілітація, глобальне здоров’я та протидія COVID-19. У рамках чинних напрямів USAID планує поглибити співпрацю й, за можливості, сприяти та надавати технічну підтримку МОЗ у євроінтеграційних завданнях.

Коментар Марини Слободніченко

«Шлях України до ЄС потребує дуже серйозної трансформаційної роботи. Ми вже розпочали роботу з проєктом Pact, який завдяки фінансуванню USAID зміг дуже оперативно надати нам підтримку та включитися в роботу над євроінтеграційними пріоритетами МОЗ. Ми очікуємо, що взаємодія в рамках цього проєкту продовжиться і розшириться», — зазначила заступниця міністра з питань євроінтеграції Марина Слободніченко.

Як зазначив директор офісу охорони здоров’я Бен Зіннер, USAID вважає, що євроінтеграційний рух є великою можливістю для України, та розглядає два напрями для посилення технічної допомоги та співпраці — у сферах фармрегулювання і глобальної безпеки охорони здоров’я.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua