На позачерговому засіданні Уряду прийнято низку рішень, які стосуються медичної галузі

2 червня 2023 о 10:32
622

З нагоди Дня захисту дітей Уряд провів 1 червня 2023 р. позачергове засідання, під час якого ухвалив рішення про перерозподіл у Тернопільську та Чернівецьку області 14 млн грн субвенції на підтримку медичних закладів, затвердивши відповідне розпорядження № 482-р. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Подробиці

«Кошти передбачені на фінансування утримання в дитячих будинках евакуйованих дітей. Це діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, яких перемістили у відносно безпечні регіони», — зазначив очільник Уряду.

Кошти перерозподілено за рахунок зменшення видатків для м. Київ.

Крім того, Кабінет Міністрів модернізував технологічні моделі організації харчування в закладах освіти. Зокрема, вводяться такі поняття, як базова, опорна кухня та фабрика-кухня. У дитячих садочках дозволятиметься організація кейтерингу.

Також Уряд схвалив Стратегію розвитку імунопрофілактики до 2030 р. та план дій її реалізації. Як зазначив Д. Шмигаль, насамперед це стосується дітей: «Держава ефективно виконає свої зобов’язання із забезпечення українців якісними безкоштовними вакцинами та вчасної вакцинації».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами kmu.gov.ua