У Донецького національного медичного університету — нова очільниця

11 травня 2023 о 09:49
1602

Після проведення Міністерством охорони здоров’я України аудиту діяльності Донецького національного медичного університету (ДНМУ) були виявлені численні факти порушення бюджетного законодавства та незаконного використання коштів державного бюджету. Це стало підставою для ротації виконувача обов’язків ректора — було ухвалене рішення про «перезавантаження» керівництва.

Новою керівницею ДНМУ стала професорка Майя Єрмолаєва, завідувачка кафедри внутрішньої медицини № 1 ДНМУ.

Останні воєнні роки та місяці були дуже складними для ДНМУ — у 2014 р. переїзд з Донецька до Краматорська, Слов’янська, Лимана, Маріуполя, а минулого року — до Кропивницького. Проте заклад вистояв та продовжив освітній процес на новому місці.

Перед новопризначеною очільницею стоїть непросте завдання — забезпечити якісний освітній процес та належне функціонування всіх служб закладу вищої освіти (ЗВО), в тому числі щодо організації розподілу випускників в інтернатуру, проведення вступної кампанії, підготовки до акредитації освітніх програм тощо.

Міністерство охорони здоров’я України наголошує, що будь-який прояв безвідповідальності чи корупційних складових у ЗВО є неприпустимим. Тому МОЗ і надалі буде моніторувати та оперативно реагувати на подібні ситуації.

Довідково

Зараз в ДНМУ навчається 1590 студентів, 672 інтерни, 12 аспірантів, протягом 2022 р. тут навчалися 746 лікарів-слухачів.

Підготовка здійснюється на рівні вищої освіти за такими спеціальностями: «Медицина», «Педіатрія», «Стоматологія», «Фармація, промислова фармація», «Публічне управління та адміністрування».

У структурі ДНМУ також діють Науково-дослідницький інститут травматології та ортопедії та Лиманський медичний фаховий коледж, що здійснює підготовку на рівні фахової передвищої освіти за спеціальністю «Медсестринство» (освітня програма «Лікувальна справа»).

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua