Держава починає велику реформу військово-лікарських комісій

31 березня 2023 о 09:47
1390

Адаптація військовослужбовців до цивільного життя — одне з основних рамкових завдань, які стоять перед Урядом у сфері ветеранської політики. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Відповідна стратегія вже напрацьована. Головна ідея — перехід від військової служби до цивільного життя має бути максимально комфортним для наших захисників», — відзначив очільник Уряду.

Також, за словами Прем’єр-міністра, держава починає велику реформу медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій. Пілотні проєкти вже запущено, і цьогоріч оновлені підходи мають запрацювати по всій країні.

«Не має бути черг, незрозумілих довідок та бігання між кабінетами. Робимо проходження цих комісій максимально комфортним для військовослужбовців. Довідки мають ходити за ветераном, а не навпаки. Усі терміни з розслідування обставин поранення будуть скорочені. Кількість штатних і гарнізонних військово-лікарських комісій буде суттєво збільшено. Максимально цифровізуємо всі погодження», — підкреслив Д. Шмигаль.

Серед інших пріоритетних завдань, як зауважив Глава Уряду, — житло, діджитал-послуги для ветеранів та створення сервісних офісів у справах ветеранів. Зокрема, Прем’єр-міністр виокремив пільгове іпотечне кредитування для захисників та захисниць України, розвиток цифрового проєкту е-Ветеран та послуги для ветеранів у центрах надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт щодо розширення переліку установ, у яких можна буде проходити військово-лікарську комісію.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці у Facebook, а також у Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами kmu.gov.ua