Затверджено План пріоритетних дій Уряду на 2023 р.

20 березня 2023 о 13:03
1090

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 березня 2023 р. № 221-р затверджено План пріоритетних дій Уряду на 2023 р.

У частині «Здорова нація» заплановано наступні дії:

  1. Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України законопроєкту про самоврядування у сфері охорони здоров’я в Україні.
  2. Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України законопроєкту про біологічну безпеку та біологічний захист.
  3. Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України законопроєкту про біоцидні продукти.
  4. Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України законопроєкту щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення надання медичної допомоги із застосуванням телемедицини.
  5. Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України законопроєкту щодо внесення змін до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо приведення у відповідність із Законом України «Про систему громадського здоров’я».
  6. Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України законопроєкту про забезпечення регулювання обігу спеціальних харчових продуктів, біологічно активних добавок та інших харчових добавок.
  7. Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України законопроєкту щодо внесення змін до законодавчих актів України щодо медико-соціальної експертизи.
  8. Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України проєкту акта Кабінету Міністрів України щодо схвалення Стратегії розвитку системи охорони здоров’я на період до 2030 р. та затвердження операційного плану її виконання.
  9. Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України проєкту постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 р. № 854 «Деякі питання реімбурсації лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення» щодо запровадження програми реімбурсації медичних виробів.
  10. Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України проєкту постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2022 р. № 1464 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2023 році» з метою перегляду пакетів у Програмі медичних гарантій для удосконалення послуг з реабілітації.
  11. Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України проєкту постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 411 «Деякі питання електронної системи охорони здоров’я» та від 3 листопада 2021 р. № 1268 «Питання організації реабілітації у сфері охорони здоров’я».
  12. Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України проєкту постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 285 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики» стосовно врегулювання вимог до провадження господарської діяльності з медичної практики, що передбачає право на здійснення реабілітації у сфері охорони здоров’я.
  13. Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України проєкту постанови Кабінету Міністрів України щодо ліцензійних умов провадження господарської діяльності із заготівлі та тестування донорської крові та компонентів крові незалежно від їх кінцевого призначення, переробки, зберігання, розподілу та реалізації донорської крові та компонентів крові, призначених для трансфузії.
  14. Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України проєкту постанови Кабінету Міністрів України щодо роботи наглядових рад закладів охорони здоров’я.
  15. Розширення доступу населення до лікарських засобів та медичних виробів у сільській місцевості шляхом запровадження альтернативних механізмів розширення такого доступу.

Завантажити План пріоритетних дій Уряду на 2023 р. можна за посиланням.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці у Facebook, а також у Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua