Компоненти Єдиного державного кваліфікаційного іспиту можна буде скласти за кордоном

17 березня 2023 о 11:09
1314

У зв’язку з повномасштабною війною в Україні МОЗ України розробило проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я»».

Після завершення узгоджувальних процедур проєкт постанови буде направлено на розгляд КМУ.

Подробиці

Постанова дозволить студентам під час дії воєнного стану здавати компоненти Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (іспит «КРОК» та іспит з англійської мови професійного спрямування) поза межами України, за місцем їх постійного проживання/тимчасового перебування.

У разі перебування студента за межами України він матиме можливість скласти іспити у центрах сертифікаційного тестування, визначених Державним некомерційним підприємством «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» і «Фармація» при МОЗ України», а у разі повернення до України — у вітчизняних закладах вищої освіти.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці у Facebook, а також у Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua