ампутації
8 березня 2023

Ампутації та реампутації: як правильно підготувати кінцівку до протезування

«Ампутації та реампутації: як правильно підготувати кінцівку до протезування» — воркшоп із такою назвою відбудеться уже цієї суботи, 11 березня. Запрошуємо до участі хірургів та протезистів. Лекції читатимуть українські лікарі та лікарі зі США. Участь можлива як офлайн, так і онлайн.

Реєстрація — за посиланням.

Проблематика 

За рік із майже 200 пацієнтів у Центрі «НЕЗЛАМНІ» реампутація була виконана 67 особам. Для більшості з них реампутація означала відтермінування протезування на кілька місяців, тобто замість 3 міс людина в лікарні перебувала 6, що, своєю чергою, підвищувало навантаження на медичну систему. Серед таких пацієнтів були захисники, які найшвидше хотіли повернутися на фронт, але через повторні операції мусили бути в лікарні.

Така ситуація пов’язана з тим, що хірурги, які виконують ампутації, далеко не завжди мають можливості виконати її з урахуванням усіх вимог до подальшого протезування. Адже для цього необхідні окремі теоретичні та практичні знання, а також супровід протезиста, тобто робота в мультидисциплінарній команді.

Воркшоп, до якого будуть залучені хірурги та протезисти, має на меті окреслити проблематику з ампутаціями та подальшим протезуванням, дати лікарям теоретичний досвід, який вони зможуть використовувати при ампутаціях. Також результатом має стати напрацювання алгоритму дій для ліпшої організації процесу.

Організатори: Перше медоб’єднання Львова, Християнська медична асоціація/Christian Medical Association of Ukraine.

За підтримки Підкомітету з питань сучасних медичних технологій та розвитку трансплантації Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, Міністерства охорони здоров’я України, Уповноваженого Президента України з питань безбар’єрності.

Час: 9:30–14:30

Дата: 11.03.2023 р.

Адреса: Лікарня Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова, м. Львів, вул. Івана Миколайчука, 9 або онлайн — за посиланням.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua