Розроблено Стандарти «Хронічна запальна демієлінізуюча полірадикулонейропатія»

6 лютого 2023 о 09:57
1056

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Стандартів медичної допомоги «Хронічна запальна демієлінізуюча полірадикулонейропатія».

Обґрунтування

Рання діагностика та початок лікування пацієнтів з хронічною запальною демієлінізуючою полірадикулонейропатією (ХЗДП) сприяє попередженню розвитку невідкладних станів, інвалідизації та передчасної смерті пацієнтів. Ефективні системи комунікації, які відповідають конкретним потребам окремих осіб, є найважливішими для забезпечення своєчасної діагностики, направлення та лікування пацієнтів.

Пацієнти з ХЗДП повинні бути впевнені, що усі спеціалісти охорони здоров’я, які беруть участь у їхньому лікуванні, добре спілкуються між собою і з ними.

Завдяки розширенню масштабів просвітницьких заходів щодо ХЗДП за останні роки в багатьох країнах зафіксовано поліпшення діагностики, що призвело до підвищення первинної захворюваності та поширеності, а також до деякого скорочення діагностичної затримки між виявленням симптомів і встановленням діагнозу.

Ознайомитися із проєктом Стандартів можна за посиланням.

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 днів з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді:

01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, e-mail: [email protected], [email protected].

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua