Єврокомісія й надалі надаватиме Україні допомогу у сфері охорони здоровʼя

3 лютого 2023 о 11:13
463

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко та комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими явищами Янез Ленарчіч обговорили 2 лютого 2023 р. питання подальшої підтримки України.

Подробиці

Під час зустрічі Янез Ленарчіч анонсував підписання угоди про набуття Україною повноправного членства в Механізмі цивільного захисту ЄС вже навесні цього року. Крім цього, єврокомісар запевнив, що Єврокомісія продовжить надавати Україні всю необхідну підтримку та допомогу у сфері охорони здоровʼя. Зокрема, буде продовжена активна співпраця за такими напрямами:

  • медична евакуація постраждалих українців до зарубіжних клінік;
  • побудова системи надання психологічної допомоги;
  • удосконалення системи реабілітації;
  • постачання гуманітарної допомоги, включно з медичним обладнанням.

Від початку війни Європейський Союз надав Україні більше ніж 6 тис. тонн гуманітарної допомоги в медичній сфері на загальну суму понад 9 млрд грн. Вона включає ліки, медичні вироби, витратні матеріали, тактичні аптечки, медичний транспорт, лабораторне обладнання, електрогенератори та засоби персонального захисту.

Також за цей час завдяки тісній співпраці Міністерства охорони здоров’я України та наших європейських партнерів вдалося евакуювати вже понад 2500 українців для лікування до зарубіжних клінік.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами facebook.com/moz.ukr