На Національний університет охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика чекають стратегічні зміни

31 січня 2023 о 09:50
2562

Національний університет охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика має стати флагманом у сфері медичної освіти, науки та якісної професійної аналітики.

Для цього розробляється чіткий стратегічний план трансформації та розвитку закладу освіти.

Подробиці

30 січня 2023 р. Віктор Ляшко, міністр охорони здоровʼя України, представив колективу Національного університету охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика нового виконувача обов’язків ректора, академіка Національної академії медичних наук (НАМН) України В’ячеслава Камінського.

На зустрічі з колективом закладу міністр озвучив, що пріоритетом для нового виконавця обовʼязків ректора на найближчий місяць роботи є формування візії розвитку університету з урахуванням пропозицій структурних підрозділів Міністерства охорони здоров’я. Ця візія стане основою для проведення конкурсного відбору керівника університету, який буде оголошено найближчим часом.

Коментар Віктора Ляшка

«Найближчим часом Міністерство охорони здоров’я України закінчить підготовку технічного завдання, на основі якого буде розроблений чіткий стратегічний план трансформації та розвитку університету. Сподіваюся на всебічну підтримку в реалізації поставлених завдань. Спільними зусиллями зробимо все, аби Національний університет охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика дійсно став флагманом у сфері медичної освіти, науки та якісної професійної аналітики», — підкреслив В. Ляшко.

Які завдання ставитимуться перед університетом

Візія розвитку університету має містити стратегічні рішення для того, щоб заклад міг:

  1. Бути самодостатнім як окрема юридична особа з акцентом на післядипломну освіту та безперервний професійний розвиток лікарів, фармацевтів та інших працівників сфери охорони здоров’я.
  2. Стати моніторингово-аналітичним та науково-методичним центром для Міністерства охорони здоровʼя.
  3. Забезпечити підготовку інформаційно-аналітичних матеріалів та  розробку проєктів програмних, нормативних та методичних документів з питань:
  • стандартизації та удосконалення надання медичної і фармацевтичної допомоги та кваліфікаційних вимог до працівників галузі охорони здоров’я відповідно до європейських вимог;
  • забезпечення та поліпшення якості освіти за спеціальностями галузі знань 22 «Охорона здоров’я» та її гармонізації з європейським освітнім простором тощо.
  1. Стати аналітичною опорою для Міністерства та Національної служби здоровʼя України в розгляді питань якості надання медичної допомоги.
  2. Уніфікувати та перезапустити питання розвитку університетських лікарень в Україні як баз практичної підготовки лікарів на рівні вищої освіти та на етапах післядипломної підготовки з акцентом на залученні інститутів НАМН України.
  3. Запровадити лікарську резидентуру як форму післядипломної спеціалізованої підготовки лікарів, прийняту в країнах ЄС.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua