Розроблено медичні стандарти «Дентоальвеолярна травма»

27 січня 2023 о 11:19
845

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Стандартів медичної допомоги «Дентоальвеолярна травма».

Обґрунтування

Дентоальвеолярна травма часто є причиною втрати зубів та має довгострокові наслідки. Дентоальвеолярні травми часто відмічають у дітей та осіб молодого віку, їх частка становить 5% усіх травм. У 25% усіх школярів виявляють травму як тимчасових, так і постійних зубів, а у 33% дорослих — травму в постійному прикусі, причому більшість з них відзначається до досягнення 19-річного віку. Вивихи та підвивих зубів є найбільш поширеними травмами зубів у тимчасовому прикусі, тоді як переломи коронкової частини зуба частіше виявляють у постійному прикусі. Правильний діагноз, планування лікування та подальше спостереження важливі для забезпечення сприятливого результату у цієї категорії пацієнтів.

Ознайомитися із проєктом стандартів можна за посиланням.

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 днів з дня оприлюднення в письмовому або електронному вигляді:

01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, [email protected],

[email protected].

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua