Проблемні питання медичної евакуації постраждалих військових зі складними пораненнями та травмами

26 січня 2023 о 10:46
509

25 січня 2023 р. під головуванням Віктора Ляшка, міністра охорони здоровʼя України, відбулася зустріч з представниками командування Медичних сил Збройних сил України (ЗСУ), установ Національної академії медичних наук України та закладів охорони здоров’я міста Київ щодо проблемних питань медичної евакуації постраждалих військових зі складними пораненнями та травмами.

Коментар Віктора Ляшка

«Наші бійці, захищаючи країну та всіх нас на передовій, ризикують своїм життям і здоровʼям фактично щохвилини. Забезпечити нашим героям своєчасну та якісну медичну допомогу в повному обсязі — наш прямий обовʼязок. Міністерство охорони здоровʼя разом з командуванням Медичних сил ЗСУ, установами Національної академії медичних наук України та закладів охорони здоров’я міста спільно працюють над цим завданням, і я вдячний кожному, хто тримає цей медичний фронт», — зазначив В. Ляшко.

Наразі фіксуються випадки затримок під час здійснення медичної евакуації поранених на проміжних етапах. Як наслідок, пацієнти потрапляють до вузькоспеціалізованих закладів охорони здоров’я з ускладненнями. Поранені зі складними травмами потребують невідкладної евакуації до закладів охорони здоров’я протягом 24 год для надання спеціалізованої медичної допомоги.

Присутні обговорили шляхи усунення зазначених проблем. Погодили зміни до алгоритму медичної евакуації постраждалих зі складними пораненнями та травмами, які мають на меті покращання процесу надання їм необхідної медичної допомоги.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua