Цукровий діабет 1-го типу у дорослих: розроблено уніфікований клінічний протокол

7 грудня 2022 о 16:48
1244

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження стандартів медичної допомоги «Уніфікований клінічний протокол первинної, екстреної та спеціалізованої медичної допомоги. Цукровий діабет 1-го типу у дорослих».

Про документ

Уніфікований клінічний протокол первинної, екстреної та спеціалізованої та медичної допомоги (УКПМД) «Цукровий діабет 1-го типу у дорослих» розроблений з урахуванням сучасних вимог доказової медицини, розглядає особливості проведення діагностики та лікування цукрового діабету 1-го типу в Україні з позиції забезпечення послідовності видів медичної допомоги. УКПМД розроблений на основі адаптованої клінічної настанови, що базується на доказах, «Цукровий діабет», яка знаходиться в Реєстрі медико-технологічних документів за посиланням www.dec.gov.ua/mtd/reestr.html.

За формою, структурою та методичними підходами щодо використання вимог доказової медицини УКПМД відповідає вимогам Методики розробки та впровадження медичних стандартів (уніфікованих клінічних протоколів) медичної допомоги на засадах доказової медицини, затвердженої наказом МОЗ України від 28.09.2012 р. № 751, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29.11.2012 р. за № 2001/22313.

Основною метою УКПМД є створення єдиної комплексної та ефективної системи надання медичної допомоги пацієнтам з цукровим діабетом 1-го типу. Обґрунтування та положення УКПМД базуються на принципах доказової медицини з урахуванням сучасних міжнародних рекомендацій, відображених у клінічній настанові (КН) «Цукровий діабет».

Ознайомитися з проєктом протоколу можна за посиланням.

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 днів з дня оприлюднення в письмовому або електронному вигляді:

01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7,  [email protected],

[email protected].

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua