МОЗ працює над імплементацією Закону України «Про систему громадського здоров’я»

7 грудня 2022 о 10:13
666

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко разом зі своїм заступником, головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним 6 грудня 2022 р. провели зустріч із представниками донорських і міжнародних організацій, проєктів міжнародної технічної допомоги щодо імплементації Закону України «Про систему громадського здоров’я».

Коментар Віктора Ляшка

«Проєкт цього євроінтеграційного закону розроблявся в тісній співпраці із міжнародною спільнотою. Його прийняття — це результат поєднання зусиль усіх зацікавлених сторін. Але тепер перед нами стоїть новий виклик, пов’язаний з імплементацією цього закону. На це ми маємо рік, і для досягнення результату нам буде потрібна експертиза наших партнерів. Тому оперативність та злагодженість роботи важливі як ніколи», — наголосив В. Ляшко.

Закон є рамковим, тобто визначає загальні напрями реформування системи громадського здоров’я, отже, його впровадження передбачає перегляд старих і розроблення нових законів і підзаконних актів. Команда Міністерства охорони здоров’я разом із Центром громадського здоров’я, профільними установами та партнерами вже підготувала такий перелік та активно його опрацьовує.

«Ми маємо чіткі терміни роботи і дотримуємося їх. Наприклад, зараз триває перегляд Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Ми готуємося подати проєкт змін до нього до Верховної Ради вже у квітні», — зазначив міністр.

Нагадаємо, Закон України «Про систему громадського здоров’я» набуде чинності 1 жовтня 2023 р.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua