Розроблено стандарти медичної допомоги «Діагностика та лікування міастенії»

2 грудня 2022 о 12:55
788

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження стандартів медичної допомоги «Діагностика та лікування міастенії» (далі — проєкт акта).

Обґрунтування

Рання діагностика та початок лікування пацієнтів з міастенією сприяють попередженню розвитку невідкладних станів (кризів), інвалідизації та передчасної смерті пацієнтів.

Ефективні системи комунікації, які відповідають конкретним потребам окремих осіб, є найважливішими для забезпечення своєчасної діагностики, направлення та лікування пацієнтів. Пацієнти з міастенією повинні бути впевнені, що усі спеціалісти охорони здоров’я, які беруть участь у їхньому лікуванні, добре спілкуються між собою і з ними.

Завдяки розширенню масштабів просвітницьких заходів щодо міастенії за останні роки в багатьох країнах зафіксовано поліпшення діагностики, що призвело до підвищення первинної захворюваності та поширеності, а також деякого скорочення діагностичної затримки між виявленням симптомів і встановленням діагнозу.

Ознайомитися зі стандартами можна за посиланням.

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 днів з дня оприлюднення в письмовому або електронному вигляді:

01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, [email protected][email protected].

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua