Як виписати лікарняний за відсутності світла і зв’язку

1 грудня 2022 о 15:19
1079

На сьогодні, як і раніше, висновок про тимчасову непрацездатність формує лікуючий лікар на підставі медичних записів про огляд, консультації та лікування тощо. Якщо лікар встановив факт втрати тимчасової непрацездатності пацієнта, то вносить дані в електронну систему охорони здоров’я (ЕСОЗ).

Однак якщо лікар не може внести відомості до ЕСОЗ через відсутність інтернету або електропостачання, то він може внести дані протягом наступних 5 днів.

Якщо протягом 7 днів відсутня можливість передачі медичного запису про тимчасову втрату працездатності до ЕСОЗ — лікар випише паперовий листок непрацездатності.

Якщо ж у закладі відсутні бланки, за рішенням керівника дозволяється оформлення лікарняного на аркуші паперу за формою, затвердженою МОЗ, Міністерством соціальної політики, Фондом соціального страхування.

Такі зміни передбачені наказом МОЗ України від 01.06.2021 р. № 1066 «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами facebook.com/nszu.ukr