Призначено нового керівника Національного інституту раку

29 листопада 2022 о 12:59
1141

28 листопада 2022 р. міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в Національному інституті раку  представив нового керівника закладу — Олену Єфіменко.

Коментар Віктора Ляшка

«Попри повномасштабну війну, розв’язану російською федерацією, інститут реорганізується. Непроста ситуація, що склалася в країні, вимагає від медичного закладу відповідати вимогам часу: оновлювати матеріально-технічну базу, гнучко реагувати на потреби пацієнтів, самостійно визначати пріоритети для фінансування тощо. Тому перехід від статусу державної установи до державного некомерційного підприємства, кроки нового керівника із забезпечення фінансової стабільності закладу, достатній рівень мотивації та професіоналізм команди фахівців інституту, сподіваюся, забезпечать розвиток установи та збереження професійного розвитку колективу», — підкреслив В. Ляшко.

Про Олену Єфіменко

За освітою Олена Єфіменко — лікар-педіатр, неонатолог, має досвід роботи в Міністерстві охорони здоров’я, до призначення керівником Національного інституту раку очолювала департамент охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації.

«Я добре розумію проблеми, актуальні для галузі онкології. Маю бачення, яким чином  будемо продовжувати реорганізацію закладу, думаю, спільно зможемо рухатися до забезпечення належного рівня лікування українців та розвитку галузі», — зауважила нова очільниця Національного інституту раку.

Про Національний інститут раку

Нагадаємо, Національний інститут раку є найбільшою онкологічною установою в Україні. З початку російського вторгнення він не припиняв свою роботу ні на день, надаючи необхідну допомогу хворим онкологічного профілю з усіх регіонів України. За 9 міс війни в Національному інституті раку державним коштом відремонтовано та переобладнано всі відділення. Оновлено молекулярно-генетичну лабораторію, «парк» ультразвукових приладів, увесь спектр операційного обладнання, покращені алгоритми реконструктивних операцій (зокрема, відтепер доступна відновлювальна мікрохірургія після операцій на голові та обличчі). Відділення інтенсивної терапії обладнане новими апаратами підтримки дихання, системами гемодіалізу та засобами діагностики. Крім того, відкрито нове відділення трансплантації кісткового мозку.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua