періопераційний період
30 вересня 2022

3–8 жовтня 2022 р. у Києві відбудуться тренінги для лікарів і медсестер

З 3 до 8 жовтня 2022 р. в Києві пройдуть медичні тренінги на такі теми: «Хімічна готовність та реагування», «Портативний ультразвуковий діагностичний пристрій (POCUS)» та «Періопераційний догляд пацієнтів». Основна мета навчання — передати українським медикам передові навички діагностики воєнних травм, періопераційного догляду та реагування на хімічні атаки, в тому числі й масові. Навчання організували благодійна медична організація MedGlobal спільно з Фондом SMART Medical Aid за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, НДСЛ «Охматдит», Ukraine Charity та UMANA.

Хімічна готовність та реагування

Денний тренінг «Хімічна готовність та реагування» покликаний навчити лікарів швидко і вміло реагувати на ураження пацієнта нервово-паралітичними чи отруйними речовинами, зокрема внаслідок викиду хлору чи аміаку. У навчальній програмі запланована симуляція хімічної атаки з великою кількістю жертв для відпрацювання навичок сортування пацієнтів у лікарнях.

Портативний ультразвуковий діагностичний пристрій

Дводенний інтенсивний тренінг «Портативний ультразвуковий діагностичний пристрій» має навчити лікарів користуватися компактним УЗД-апаратом. Завдяки невеликим розмірам прилад зручно використовувати для діагностики воєнних травм на полі бою або на етапі до госпіталізації. Це значно підвищує можливості врятувати життя поранених. Виявивши небезпечну патологію лікарі можуть своєчасно надати невідкладну медичну допомогу.

Періопераційний догляд

Зважаючи на стрімкий розвиток воєнної хірургії в Україні актуальною стала тема періопераційного догляду пацієнтів. На дводенному тренінгу хірургічні медсестри дитячих лікарень підвищать рівень своїх знань та навичок догляду за маленькими пацієнтами під час та після хірургічного втручання. Важливо, що навчання включатиме теоретичну та практичну частини.

Тренінги проведуть американські лікарі та медсестри, волонтери MedGlobal з досвідом роботи у країнах в стані війни, зокрема в Сирії, Лівані, секторі Газа. Серед них — президент MedGlobal Захер Сахлул, фахівець з пульмонології та інтенсивної терапії, Райлі Джонс, директор медичних програм Університету Флориди, Нахрін Ахмед, доцент кафедри клінічної медицини Університету Пенсильванії, Таня Буцєрка, лікар первинної допомоги лікарні Рочестера, Крістен Піззуті та Жан Клін, медсестри хірургічного профілю з лікарень Техасу та Нью-Йорка, а також Алісія Бін, медсестра загального профілю в лікарні Нозвестерну.

Довідка

Організація MedGlobal розпочала свою місію в Україні в березні 2022 р. у відповідь на повномасштабне військове вторгнення росії. В Україні організація співпрацює з Міністерством охорони здоров’я, Міністерством оборони та Державною службою з надзвичайних ситуацій для визначення місцевих медичних потреб. З березня 2022 р. MedGlobal передала Україні ліків та обладнання на суму 4,4 млн дол. США, а також провела навчальні тренінги для понад 600 лікарів із 38 обласних лікарень.

Реєстраційна форма для ЗМІ: https://forms.gle/JJecXk4njoPeKDwv5.

Додаткова інформація: [email protected], тел.: +38 (063) 350-43-92.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua