Роль НАМН України в системі охорони здоров’я має розширитися

28 вересня 2022 о 10:22
580

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко 27 вересня 2022 р. зустрівся з президією Національної академії медичних наук (НАМН) України.

Під час зустрічі сторони обговорили роль академічних закладів охорони здоров’я в системі надання медичної допомоги, у тому числі в рамках Програми медичних гарантій.

Глава МОЗ також акцентував увагу на важливості залучення медичних закладів НАМН України до надання до- та післядипломної освіти в якості університетських лікарень, які Міністерство планує створювати в Україні за кращими європейськими практиками.

Коментар Віктора Ляшка

«Для Міністерства як державного регулятора важливі розвиток та співпраця всіх закладів охорони здоров’я, адже сьогодні кожна лікарня робить свій внесок у перемогу. Заклади охорони здоров’я НАМН — це високопрофесійні лікувальні заклади, де проводять унікальні операції із залученням найкращих фахівців, тому наша ціль — рухатися до створення єдиного медичного простору, який працює за єдиними правилами для всіх. Діалог, який ми сьогодні розпочали, маємо обов’язково продовжити вже конкретними напрацюваннями та результатами», — зазначив міністр охорони здоров’я В. Ляшко.

Зазначимо, що в лікарнях НАМН надають фахову високоспеціалізовану медичну допомогу, яка потребує дороговартісного та довготривалого лікування.

Окремо міністр охорони здоров’я звернув увагу на необхідність дотримання маршруту пацієнта з урахуванням рівня складності патології, наявності високотехнологічного обладнання та відповідного кадрового потенціалу лікарні. За його словами, пацієнти повинні отримувати лікування лише в тих медичних закладах, які можуть надати якісну медичну допомогу.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua