Від клінічних баз до університетських клінік

26 вересня 2022 о 16:41
1266

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко 26 вересня 2022 р. в ході робочого візиту у Львівську обл. оглянув Львівську клінічну лікарню на залізничному транспорті та ознайомився з роботою медичного закладу.

МОЗ розглядає наразі пропозицію передачі клінічної лікарні Львівської залізниці під управління Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького для створення на її базі університетської клініки.

Коментар Віктора Ляшка

«Від клінічних баз до університетських клінік. Такий підхід для переорієнтації наявних підходів практичного навчання студентів-медиків ми визначили пріоритетним у Міністерстві охорони здоров’я. Спочатку ми розглядали три варіанти розв’язання цього питання: перший — обласні багатопрофільні лікарні переходять у власність медичних університетів і на їх базі утворюються університетські клініки; другий — це будівництво та модернізація існуючих лікарень при університетах; третій — законодавче врегулювання роботи кафедр університетів на базах багатопрофільних лікарень з певним мотиваційним пакетом такій лікарні від Національної служби здоров’я України. Кожен із варіантів має свої плюси і мінуси, але пріоритет здобуває другий та третій варіанти, щодо яких наразі проводяться фінансово-економічне обґрунтування для обрання більш доцільного варіанту руху вперед», — зазначив міністр охорони здоров’я В. Ляшко.

Міністр охорони здоров’я додав, що Міністерство й надалі працюватиме в напрямку підготовки потужних медичних кадрів завдяки створенню клінічних баз, де кожен медик зможе вдосконалювати свої професійні навички, процес лікування й робити його якомога ефективнішим для пацієнтів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua