COVID-19
23 вересня 2022

Заходи з інфекційного контролю при наданні допомоги пацієнтам з COVID-19

Центр громадського здоров’я МОЗ України запрошує медичних працівників на вебінар «Заходи з інфекційного контролю при наданні допомоги пацієнтам з COVID-19».

Захворюваність на COVID-19 в Україні зростає: кількість нових випадків хвороби за добу протягом останніх 7 тиж збільшилася майже в 10 разів. У тому числі стрімко підвищується захворюваність серед працівників закладів охорони здоров’я: лише за 2-й тиждень вересня захворіли 869 медичних працівників.

Для підтримки закладів охорони здоров’я у протидії поширенню COVID-19 представництво бюро ВООЗ в Україні спільно з Центром громадського здоров’я проведуть дводенний вебінар «Заходи з інфекційного контролю при наданні допомоги пацієнтам з COVID-19».

Захід відбудеться 28–29 вересня 2022 р. з 14:00 до 15:30.

Які питання розглядатимуться

На вебінарі розглянемо такі питання:

  • стандартні заходи захисту;
  • заходи захисту, що ґрунтуються на недопущенні інфікування (контактні, крапельні і повітряні);
  • адміністративні та інженерні заходи профілактики інфікування в контексті надання допомоги пацієнтам з COVID-19.

Реєстрація за посиланням.

Для отримання сертифіката про участь у заході необхідно зареєструватися до 27 вересня на порталі МеДата та пройти тестування після завершення заходу.

Для ознайомлення з нормативною базою з організації заходів попередження інфікування при різних типах інфекційних агентів рекомендуємо прочитати наказ МОЗ № 1777.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua