Медична освіта: українські університети співпрацюватимуть із європейськими закладами освіти

18 серпня 2022 о 11:45
582

Українські заклади вищої медичної освіти (ЗВМО) співпрацюватимуть з університетами Європейського Союзу та Великої Британії відповідного профілю в рамках програми «Єднання університетів».

Про програму

Програма ініційована провідною британською компанією у сфері вищої освіти «Cormack Consultancy Group» у партнерстві з Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, Міністерством освіти і науки України та Міністерством охорони здоров’я України.

Така ініціатива має на меті не лише об’єднати зусилля українських та міжнародних ЗВМО, але й допомогти українським університетам знайти надійних партнерів, які підтримуватимуть зв’язок між студентством та академічною спільнотою в час військової агресії рф проти України. Наразі вже сформовано понад 80 пар таких університетів.

Коментар Ірини Микичак

«У цей важкий час боротьби України за свободу і незалежність Міністерство охорони здоров’я висловлює вдячність нашим міжнародним партнерам за солідарність та співпрацю в різних напрямах, зокрема в налагодженні партнерства університетів. Завдяки такій ініціативі ми спрямовуємо спільні зусилля на відновлення та розвиток українських ЗВМО, на впровадження європейських практик якісної освіти та академічної доброчесності», — зазначила заступник міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак.

Яку підтримку можуть отримати українські університети

Окрім того, університети-партнери зможуть оперативно реагувати та адресно надавати необхідну підтримку конкретному закладу вищої освіти за такими напрямами:

  • організація програм мобільності для студентів та викладачів;
  • організація доступу до бази даних та онлайн-курсів;
  • відкритий доступ до наукових бібліотек;
  • стипендії для короткострокових досліджень аспірантів;
  • забезпечення якості освіти в українських ЗВМО на період відновлення системи освіти;
  • культурні, інформаційні та наукові заходи.

Це допоможе поглибити інтерналізацію українських ЗВМО та пом’якшити прояв кризових явищ під час та після війни.

Наразі зацікавленість у приєднанні до програми висловили й університети Ірландії, США, Канади, а також всієї Європи, тому список міжнародного партнерства розширюватиметься.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua