В НСЗУ створено аналітичне управління

17 серпня 2022 о 11:03
635

У Національній службі здоров’я України (НСЗУ) створено Аналітичне управління, яке очолив Василь Півень. Управління покликане підсилити напрям роботи з даними електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ).

Як наголошують у відомстві, для НСЗУ дані ЕСОЗ — це значно більше, ніж просто цифри. Щодня через ЕСОЗ отримують від медичних закладів величезні обсяги даних. На їх основі приймаються рішення, удосконалюється та покращується якість надання медичних послуг.

Знеособлені дані з ЕСОЗ дозволяють бачити ситуацію з різних боків у розрізі як окремих напрямків медичної допомоги, так і окремих регіонів.

Чим займатиметься Аналітичне управління

Робота окремого управління з даними допоможе забезпечити аналітичною інформацією керівників медичних закладів, пацієнтів і всі сторони, які беруть участь в управлінні охороною здоров’я.

Найближчим часом Аналітичне управління представить нові регулярні аналітичні звіти для регіонів, якими зможуть користуватися департаменти охорони здоров’я та власники лікарень, щоб забезпечити їх актуальною інформацією про діяльність медичних закладів.

Наприклад, завдяки регіональній аналітичній інформації власники медичних закладів — місцева влада — краще розумітимуть, яку саме медичну допомогу, в якому обсязі і з яким рівнем доступності отримують громадяни. Це дозволить удосконалити маршрути пацієнта в конкретному регіоні та чітко їх дотримуватися.

Також управління розроблятиме алгоритми автоматичних перевірок та пошуку помилок у веденні електронних медичних записів. Це покращить чистоту та якість даних, на основі якої прийматиметься більше управлінських рішень.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами facebook.com/nszu.ukr