Поради щодо догляду за медодягом від фахівців

16 серпня 2022
506
Спеціальності :
Резюме

Репутація медичної клініки, косметологічного салону, аптеки, стоматологічного кабінету багато в чому залежить від зовнішнього вигляду спеціалістів та обслуговуючого персоналу. Чистий та акуратний одяг стильного фасону викликає довіру та створює сприятливе враження у відвідувачів та пацієнтів. Розберемося, як правильно доглядати за медичним одягом.

Складання та зберігання уніформи

Медичний одяг повинен виглядати так, ніби він зовсім недавно був куплений у магазині. Однак як можна випрану та погладжену річ принести на роботу непом’ятою та без втрати форми? Достатньо знати, як правильно складати речі.

Скласти шапочку та штани легко, а от із халатом чи курткою можуть виникнути труднощі. Цей елемент форми можна складати красиво в різний спосіб.

  • Рулон. Річ розкладається на рівній поверхні, а потім згинається вдвічі так, щоб плечові шви стикалися між собою. Рукави з’єднуються і складаються в один бік. Форма скручується в рулон у напрямку від коміра.
  • Халат, куртка на підкладці. Виріб із застібнутими ґудзиками кладеться передом донизу. На ньому розміщується підкладка, верхній край якої загинається під комір. Рукави складають горизонтально, ділянка ліктя поєднується з плечем. Поділ загинається до плечових швів.

Прання медичного одягу

Інформацію про те, за якої температури та на якому режимі прати уніформу, можна знайти на ярликах від виробника.

Білий одяг, що містить бавовну, перуть при температурі до 60 °С.

Температура води при пранні уніформи із кольорової тканини змішаного складу має бути максимум 40 °С. Аналогічне правило поширюється на кольорові речі з бавовни.

Сушити одяг за можливості варто в горизонтальному положенні.

Прасування одягу

Для уніформи з бавовни зазвичай обирають максимальну температуру нагрівання праски. Якщо в тканині є синтетика, а на ярлику немає рекомендацій щодо прасування, необхідно починати з найменш помітної ділянки, бажано — з виворітного боку.

Спочатку по виробу проходять праскою повністю. Виточки на грудях відгладжуються в напрямку один до одного, на спині — у протилежні боки. Для рукавів використовується спеціальна підставка, якою комплектується прасувальна дошка. Уникайте утворення стрілок. Перед складанням дайте речі охолонути на вішалці.

Щоденний догляд за медичним одягом дуже простий і займає мінімум часу. Якщо ви знаєте, як прати медичний халат, головний убір та костюм, вмієте правильно їх сушити та гладити, речі прослужать довгий час, зберігаючи початкову форму, насичений колір та охайний вигляд.