Опубліковано посібник для реабілітологів, які працюють з ветеранами

11 серпня 2022 о 09:53
794
Спеціальності :

З 2014 р. й дотепер в Україні триває війна. Наш медичний фронт, як і воєнний, захищають найкращі з найкращих. Щоденно українські військові борються за незалежність, територіальну цілісність та свободу нашої країни. Дехто з них отримує травми кінцівок і потребує протезування та реабілітації.

При цьому повноцінна реабілітація є запорукою ефективного застосування протезів, успішної соціальної реінтеграції та повноцінної фізичної дієздатності. Тому важливо надати професійну допомогу відповідно до принципів доказової медицини та міжнародних стандартів. Про це йдеться в посібнику.

Про посібник

Складається він із 6 спеціальних розділів. Зокрема, йдеться про фізичну реабілітацію, програми інтенсивної реабілітації, ведення пацієнтів після ампутацій нижніх кінцівок, етапи реабілітаційної допомоги пацієнтам з ампутаціями верхньої кінцівки, протезне відновлення тощо.

Окрім того, в основу посібника покладені адаптовані найновіші американські та європейські міжнародні опитувальники для об’єктивної оцінки динаміки стану пацієнта. Завдяки методичним рекомендаціям та опитувальникам реабілітологи, які працюють з українськими ветеранами, зможуть якісно оцінити стан пацієнта, надати допомогу та контролювати ефективність реабілітації відповідно до сучасних стандартів.

Переглянути та завантажити посібник можна за посиланням.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua