Внесено зміни до медичних стандартів за спеціальністю «Професійна патологія»

8 серпня 2022 о 15:38
1069

Наказом МОЗ України від 4 серпня 2022 р. № 1398 внесено зміну до пункту 3 наказу Міністерства охорони здоров’я України від 10 січня 2005 р. № 7 «Про затвердження стандартів надання медичної допомоги за спеціальністю «Професійна патологія» в амбулаторно-поліклінічних закладах».

Пункт 3 викладено в такій редакції:

«3. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій:

  • організувати впровадження та забезпечити дотримання стандартів надання медичної допомоги за спеціальністю «Професійна патологія»;
  • забезпечити медичний нагляд за здоров’ям працівників, які зазнають впливу канцерогенів, мутагенів, біологічних агентів, небезпечних хімічних речовин, вібрації, шумового впливу, електромагнітних полів відповідно до Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21 травня 2007 року № 246, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23 липня 2007 року за № 846/14113.».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua