Підготовка до можливого зростання захворюваності на COVID-19 та опалювального сезону

5 серпня 2022 о 14:01
534

Керівництво Міністерства охорони здоровʼя провело 4 серпня 2022 р. селекторну нараду з очільниками обласних центрів контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ), під час якої обговорювалися питання підготовки до нового епідсезону, готовності до опалювального сезону та пілотного проєкту з імунізації.

«Питання ефективного реагування на можливе зростання кількості випадків захворюваності на коронавірус, забезпеченості тест-системами вирішуємо зараз. Восени та взимку ситуації, коли не вистачає тестів, медичних виробів, бути не може», — наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його дорученням керівники ЦКПХ вже зараз мають прорахувати максимальну потребу в тест-системах та надати її на національний рівень для повноцінної роботи системи епіднагляду.

Окремо на нараді обговорили підготовку до опалювального сезону. Зокрема, обласні ЦКПХ мають переглянути свою матеріально-технічну базу та визначити, як можна покращити енергоефективність.

Ще одним питанням, яке порушили в ході наради, став запуск пілотного проєкту з імунопрофілактики на рівні однієї області. Зокрема, у Львівській обл. планується створити «замкнутий цикл» для забезпечення та доставки засобів з імунопрофілактики (вакцин). У першу чергу такий проєкт буде спрямований на те, щоб ефективно використовувати вакцини та не допускати їх нестачі на рівні окремих закладів охорони здоров’я.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua