USAID надає Україні 1,8 млн дол. США для підтримки безперервності охорони здоров’я

4 серпня 2022 о 11:33
861

В умовах війни та найгострішої за останні десятиліття гуманітарної кризи в Європейському регіоні Всесвітньої організації охорони здоровʼя Міністерство охорони здоров’я України намагається задовольнити основні потреби в наданні медичних послуг, епіднагляді та забезпеченні лікарськими засобами.

Днями відбулася зустріч заступника адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (United States Agency for International Development — USAID) Ізабель Коулман та директора Європейського регіонального бюро ВООЗ доктора Ганса Клюге. Вони обговорили скоординовану відповідь Сполучених Штатів Америки і ВООЗ щодо підтримки України та відновлення системи охорони здоров’я країни.

Як результат оголошено, що USAID надає ВООЗ додаткові 1,8 млн дол. США для підтримки безперервності охорони здоров’я в Україні, а саме: посилення епіднагляду за інфекційними захворюваннями та звітності в Україні. Зокрема, ця допомога має бути орієнтована на найбільш уразливі групи, включаючи осіб з особливими потребами, тих, хто живе у віддалених районах, і внутрішньо переміщених осіб.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua