МОЗ розробило документ, яким фельдшерам буде дозволено виписувати рецепти

3 серпня 2022 о 16:04
623

Як ми повідомляли раніше, МОЗ України пропонує дозволити фельдшерам виписувати рецепти на ліки.

3 серпня 2022 р. МОЗ опублікувало та пропонує для громадського обговорення проєкт наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про внесення змін до Правил виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення та Положення про фельдшерсько-акушерський/фельдшерський пункт» (далі — проєкт наказу).

Про що документ?

Проєктом наказу пропонується розширити повноваження фельдшерів щодо виписування рецептів на лікарські засоби тим пацієнтам, які проживають у населених пунктах, у яких немає повноцінного доступу до лікаря, шляхом надання права фельдшерам відокремлених структурних підрозділів закладів охорони здоров’я, що перебувають у віданні лікаря, до якого прикріплені пацієнти населеного(их) пункту(ів), де розташовані зазначені відокремлені структурні підрозділи закладів охорони здоров’я, виписувати рецепти цим хворим із зазначенням своєї посади та засвідченням рецепта власним підписом та печаткою закладу охорони здоров’я.

Пояснювальна записка.

Порівняльна таблиця.

Аналіз регуляторного впливу.

М-тест.

Куди надсилати пропозиції?

Зауваження та пропозиції щодо проєкту наказу просимо надсилати до Міністерства охорони здоров’я України в електронному вигляді на e-mail: [email protected]. Контактна особа: Ольга Олександрівна Косенко, державний експерт, Директорат фармацевтичного забезпечення, тел.: (044) 200-07-98.

Термін обговорення проєкту наказу становить 15 календарних днів з моменту його оприлюднення.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua