актуальні питання педіатрії
15 вересня 2022 р. о 09

Конференція «Актуальні питання педіатрії» (Сідельниковські читання)

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі XXІV Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні питання педіатрії», присвяченої пам’яті члена-кореспондента Національної академії наук України, Академії медичних наук України, професора В.М. Сідельникова (Сідельниковські читання), з 15.09.2022 до 16.09.2022 р. у форматі онлайн. Захід буде присвячено проблемно-орієнтованому висвітленню найбільш поширених поточних проблем педіатрії у форматі експрес-лекцій провідних фахівців з подальшим їх обговоренням.

Конференція в установленому порядку внесена до Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій, які проводитимуться МОЗ України та Національної академії медичних наук України у 2022 р., розділ 4, № 435.

У фокусі уваги — надання первинної та спеціалізованої медичної допомоги дітям в умовах воєнного часу; досвід надання медичної допомоги дітям під час коронавірусної пандемії; впровадження сучасних стандартів, клінічних рекомендацій у практику; диференційно-діагностичні та терапевтичні аспекти постковідного синдрому; превентивні стратегії в педіатрії; інфекції верхніх і нижніх дихальних шляхів у дітей; проблема антибіотикорезистентності; інноваційні підходи в алергології дитячого віку; дискусійні питання патології органів травлення у дітей; міждисциплінарні аспекти медичної допомоги дітям.

16.09.2022 р. буде проведено круглий стіл з питань викладання педіатрії у закладах вищої освіти та післядипломної освіти.

До участі в конференції запрошуються лікарі-педіатри, лікарі зі спеціальності «Загальна практика — сімейна медицина», лікарі інших педіатричних спеціальностей, завідувачі та співробітники педіатричних кафедр та кафедр сімейної медицини закладів вищої та  післядипломної освіти, профільних науково-дослідних установ МОЗ України та Національної академії медичних наук України.

Інформуємо Вас, що перед конференцією, 14.09.2022 р., буде проведено практикум для лікарів — «Сідельниковські читання — пре-конференція». Предметом обговорення стануть прикладні аспекти сучасної педіатрії, інноваційні аспекти педіатричної практики з розглядом клінічних випадків у форматі доповідей та сесії питань та відповідей.

Реєстрація для учасників конференції (без доповіді) є обов’язковою за посиланням.

Реєстрація для участі з усною та стендовою доповіддю — за посиланням

Стендові доповіді українською мовою у вигляді роботи у форматі .pdf надсилати на адресу [email protected] до 15.08.2022 р.. Робота має містити наступну інформацію: автор(и), назва, установа, місто, текст. Публікація матеріалів (тез) на паперовому носії не передбачається.

Питання щодо усних доповідей узгоджується з оргкомітетом доповідачем особисто до 15.08.2022 р.

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 22.02.2019 р. № 446, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.03.2019 р. за № 293/33264, за умови відповіді на підготовлені оргкомітетом питання слухачам дводенної конференції «Актуальні питання педіатрії» 15.09.2022–16.09.2022 р. буде нараховано 10 балів безперервного професійного розвитку (інформальна освіта) для обліку в особистому освітньому портфоліо та врахування при атестації на присвоєння (підтвердження) лікарської кваліфікаційної категорії (доповідачам зі стендовою доповіддю — 20 балів, з усною доповіддю — 30 балів).

Участь у зазначених заходах є безкоштовною.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис»