Лікарні Черкащини отримали нове медичне обладнання

28 липня 2022 о 11:59
361

11 лікарень Черкащини отримали медичне обладнання, закуплене МОЗ та Світовим банком. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко 27 липня 2022 р. під час робочого візиту на Черкащину.

Це стало можливим завдяки закупівлі Міністерством охорони здоровʼя України та Світовим банком понад 6 тис. одиниць сучасного обладнання для закладів охорони здоров’я з усіх регіонів країни. Більшу частину допомоги вже доставлено, зокрема й у Черкаську обл.

Коментар Віктора Ляшка

«Щодня медичні працівники героїчною працею рятують життя тисячі українців. Вони міцно тримають свій медичний фронт, і для нас є пріоритетом забезпечити їх усім необхідним для роботи. Навіть під час війни ми не зупиняємося та знаходимо можливість для модернізації закладів охорони здоров’я», — прокоментував міністр охорони здоров’я В. Ляшко.

Що саме закуплено

До лікарень доставлено 12 систем для вакуумної терапії при ранах та 15 моніторів пацієнта, 4 портативні рентгенівські апарати, 5 інфузійних насосів, 10 капнографів (з адаптерами повітропроводу для дорослих і дітей та для немовлят).

Додатково під час війни за окремим механізмом закупівель було придбано в одну з обласних лікарень цифровий рентгенапарат. Апарат вже змонтований та використовується для діагностики.

Упродовж серпня–вересня медзаклади області отримають також:

  • 26 мобільних апаратів ультразвукової діагностики з набором датчиків;
  • 5 комплектів портативних електрокардіографів;
  • 4 мобільні рентгенапарати.

Питання роботи системи охорони здоров’я

Також під час поїздки очільник МОЗ разом із заступником голови Черкаської військово-цивільної адміністрації Ларисою Кошовою відвідали лікарні області та Черкас, де разом з адміністрацією закладів обговорили ряд нагальних питань, зокрема:

  • завантаженість ліжок хірургічного та терапевтичного профілю і готовність перепрофільовуватися з урахуванням викликів воєнного стану;
  • забезпеченість лікарень медичними виробами та обладнанням;
  • стан розподілу та використання обладнання, закупленого Міністерством у співпраці зі Світовим банком;
  • дотримання маршрутів пацієнтів з інсультами та інфарктами;
  • використання поставленого радіологічного обладнання винятково в рамках пакета Національної служби здоров’я України;
  • стан виплати заробітної плати на рівні, що зазначений в Указі Президента Володимира Зеленського;
  • готовність до можливого збільшення кількості хворих на COVID-19 в частині забезпечення лікарень киснем.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua