Зарубіжні фахівці з реабілітації зможуть працювати в Україні

27 липня 2022 о 11:07
429

Під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, яке відбулося 25 липня 2022 р., народні депутати розглянули до другого читання проєкт закону № 7422 щодо підвищення доступності медичної та реабілітаційної допомоги в період дії воєнного стану.

Зокрема, до другого читання в законопроєкті передбачено можливість: зарубіжним лікарям на запрошення закладів охорони здоров’я перебувати на території України понад 90 днів; встановлювати на рівні Кабінету Міністрів мінімальний рівень зарплати для фахівців з реабілітації, як це передбачено для медиків; надавати медичну допомогу медикам, які перебувають у відрядженні.

Комітет врахував 16 поправок, редакційно — 11, відхилив — 6 та рекомендував Верховній Раді прийняти запропоновану Комітетом остаточну редакцію проєкту закону у другому читанні і в цілому як закон.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами rada.gov.ua