Охорона здоров’я: Австрія та Україна будуть активніше співпрацювати в цій галузі

27 липня 2022 о 11:10
524

Про посилення співпраці у сфері охорони здоров’я йшла мова під час робочої зустрічі міністра охорони здоровʼя України Віктора Ляшка з тимчасово повіреним у справах Посольства Австрії Арадом Бенкьо.

Зокрема, обговорили якнайшвидшу реалізацію проєктів у сфері охорони здоров’я в рамках угоди між урядами України та Австрії про економічне співробітництво, яка наразі готується до підписання.

Коментар Віктора Ляшка

«Вдячний Австрії за численну гуманітарну допомогу, яку отримує наша медична сфера від цієї країни з перших днів повномасштабної війни з рф. Це важлива й актуальна підтримка за різними напрямами, якої так потребує Україна зараз, в умовах війни. Сподіваюся, що наша співпраця у сфері охорони здоровʼя поглиблюватиметься й надалі», — зазначив В. Ляшко.

Під час зустрічі міністр запропонував країні-партнеру долучитися до інвестицій у відбудову медичної інфраструктури та розглянути питання щодо локалізації фармацевтичного виробництва на території України.

Окремо сторони обговорили питання співпраці в напрямку медичної евакуації поранених та тяжкохворих українців, зокрема йшлося про збільшення кількості українських пацієнтів, які зможуть отримувати лікування у клініках Австрії.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua