Відновлення й розвиток громадського здоров’я: відбулася виїзна нарада

26 липня 2022 о 11:05
353

21–23 липня 2022 р. Бюро ВООЗ в Україні разом із Центром громадського здоров’я (ЦГЗ), Міністерством охорони здоров’я (МОЗ) та обласними центрами контролю та профілактики хвороб (ОЦКПХ) провели виїзну нараду з питань відновлення й розвитку системи громадського здоров’я в Україні.

Протягом триденної зустрічі учасники обговорили питання розбудови системи громадського здоров’я в країні, спрямування та координації програмних напрямів розвитку й управління в рамках взаємодії МОЗ — ЦГЗ — ОЦКПХ, залучення зацікавлених державних інституцій, громад, закладів охорони здоров’я та інших партнерів.

Особливу увагу приділили стратегічним напрямам розвитку, що пов’язані з майбутнім застосуванням положень законопроєкту «Про систему громадського здоров’я» (№4142) та законодавчих ініціатив щодо біобезпеки та біозахисту, а також ролі та сфері відповідальності ОЦКПХ.

Під час заходу керівники Київської, Рівненської, Запорізької та Чернігівської областей представили практичний досвід ролі ОЦКПХ у роботі мобільних моніторингових команд із санітарно-епідеміологічної оцінки територій та співпраці з місцевою владою в забезпеченні захисту здоров’я населення в громадах.

Захід організовано за фінансової підтримки ВООЗ, Уряду Німеччини та Європейського Союзу.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами phc.org.ua