Прифронтові лікарні та госпіталі отримають сучасні рентгенівські установки

22 липня 2022 о 16:37
523

Заклади охорони здоров’я, що розташовані в прифронтових регіонах, а також військові госпіталі та заклади національного рівня отримають 12 нових рентгенівських установок з C-аркою експертного класу. Завдяки такому обладнанню можна проводити хірургічні, травматологічні та інші операції. Про це розповіла заступник міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Коментар Марії Карчевич

«Це друга закупівля обладнання для рентгенологічного обстеження, що дозволяє проводити діагностику пацієнту в момент оперативного втручання. Минулого разу було закуплено для медичних закладів 10 таких установок потужністю 2,3 та 5 кВт. Цього ж разу здійснено закупівлю обладнання експертного класу потужністю 12 кВт. Це особливо важливо для лікування пацієнтів у тяжкому стані, коли точність та швидкість діагностики є критично важливими. Ми швидко ознайомлюємося з потребами медзакладів і як тільки надходять кошти, забезпечуємо їх», — зазначила заступник міністра.

Обладнання придбано коштом пожертв у рамках ініціативи UNITED24. Загалом закуплено 12 рентгенівських установок разом з рентгенопрозорими столами і наборами рентгенозахисного одягу. Міністерством перераховано на рахунок ДП «Медзакупівлі України», яке проводило конкурентні закупівлі, 42,06 млн грн на придбання цих установок.

Нагадуємо, що це третя закупівля за кошти, зібрані UNITED24 на гуманітарну та медичну допомогу. Перша — 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легень, що вже рятують життя українців, а друга — тих же рентгенівських апаратів з С-аркою — 10 одиниць.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua