Імунізація від COVID-19: поради для медиків і пацієнтів під час війни

21 липня 2022 о 17:15
371

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) та Центр співробітництва ВООЗ з питань безпеки вакцин оновили секцію запитань та відповідей з імунізації від COVID-19: поради для медиків та пацієнтів під час війни.

Фахівці Центру співробітництва ВООЗ з безпеки вакцин надали відповіді на найпоширеніші питання щодо профілактики COVID-19, а також разом із фахівцями ВООЗ оновили вебсторінку відповідного сайту українською мовою.

Також в оновленнях надано поради внутрішньо переміщеним особам та тим, хто виїхав за кордон.

Документ українською мовою можна знайти та завантажити за посиланням.

Більше інформації для медичних працівників та громадськості про імунізацію від COVID-19 можна отримати за посиланням.

Окрім того, до відео про вакцинацію від COVID-19 додано субтитри українською. Переглянути відео можна за посиланням.

Стан вакцинації проти COVID-19 в Україні

Нагадаємо, що за час кампанії з вакцинації проти коронавірусної хвороби першу дозу отримали майже 16 млн українців, завершили базовий курс вакцинації — 15,2 млн осіб, отримали бустерне щеплення — понад 1,4 млн громадян.

Наразі медична інфраструктура з вакцинації у відносно безпечних регіонах дозволяє робити щепленням всім, хто цього потребує. У середньому кожного тижня працює близько 2500 пунктів щеплення та більш як 100 центрів масової вакцинації.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua