Хронічний лімфоїдний лейкоз: розроблено уніфікований клінічний протокол

21 липня 2022 о 09:53
572

На громадське обговорення винесено проєкт наказу МОЗ України «Про затвердження Уніфікованого клінічного протоколу первинної та спеціалізованої медичної допомоги «Хронічний лімфоїдний лейкоз».

Про що документ

Уніфікований клінічний протокол первинної та спеціалізованої медичної допомоги (УКПМД) «Хронічний лімфоїдний лейкоз» за формою, структурою та методичним підходом щодо використання вимог доказової медицини створено відповідно до методики, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28.09.2012 р. № 751 «Про створення та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги в системі Міністерства охорони здоров’я України», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29.11.2012 р. за № 2001/22313.

УКПМД «Хронічний лімфоїдний лейкоз» уперше розроблено у 2014 р., переглянуто у 2016 р., і вказана версія є оновленим документом на основі сучасних даних доказової медицини з метою покращення результатів надання медичної допомоги пацієнтам з хронічним лімфоїдним лейкозом. УКПМД розроблено на основі клінічної настанови «Хронічний лейкоцитарний лейкоз», яка ґрунтується на принципах доказової медицини з урахуванням сучасних міжнародних рекомендацій, відображених у настанові Chronic lymphocytic leukaemia: ESMO Clinical Practice Guidelines for diagnosis, treatment and follow-up, 2020, окремі положення — з настанови NCCN Clinical Practice Guidelines in Oncology (NCCN Guidelines®) Chronic Lymphocytic Leukemia/Small Lymphocytic Lymphoma Version 3.2022 — June 3, 2022.

В УКПМД зосереджено увагу на основних етапах надання медичної допомоги пацієнтам з хронічною лімфоїдною лейкемією, підходи щодо діагностики та лікування визначено з урахуванням можливостей системи охорони здоров’я України. УКПМД розроблено мультидисциплінарною робочою групою, до якої увійшли представники різних медичних спеціальностей: гематологи, онкологи, хірурги-онкологи, радіологи, лікарі з променевої терапії, патологоанатоми, лікарі загальної практики — сімейної медицини.

Ознайомитися з проєктом протоколу можна за посиланням.

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 днів з дня оприлюднення в письмовому або електронному вигляді за адресою: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua