Розроблено клінічний протокол «Рак гортані»

19 липня 2022 о 15:47
436

На громадське обговорення винесено проєкт наказу МОЗ України «Про затвердження Уніфікованого клінічного протоколу первинної та спеціалізованої  медичної допомоги «Рак гортані».

Про що документ

Документ розроблено на основі сучасних принципів доказової медицини з метою покращення результатів надання медичної допомоги хворим на рак гортані та створення єдиної комплексної, ефективної системи надання спеціалізованої онкологічної допомоги, а також реабілітації пацієнтів після проведеного спеціального протипухлинного лікування та надання за необхідності паліативної і симптоматичної допомоги хворим на рак гортані. Заходи з профілактики, своєчасного виявлення цього захворювання та адекватного лікування дозволять суттєво покращити результати лікування хворих на рак гортані, а також раціонально розподілити й оптимізувати витрати, пов’язані з його проведенням.

Ознайомитися з проєктом Уніфікованого клінічного протоколу можна за посиланням.

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 днів з дня оприлюднення в письмовому або електронному вигляді за адресою: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua