вебінар для лікарів
19 липня 2022

Охорона психічного здоров’я в умовах воєнного стану. Алгоритм для лікарів

Як війна впливає на психічне здоров’я та систему надання допомоги? Чому лише психологічного консультування або лише психіатричної допомоги недостатньо? Чому під час організації допомоги важливо опиратися на принципи та доказові стандарти, але також слід надавати значення місцевому контексту та досвіду? Пояснює Орест Сувало, координатор розвитку послуг у громадах україно-швейцарського проєкту «Психічне здоров’я для України».

Де і коли?

Вебінар відбудеться 28 липня о 15:00. Захід проводиться за підтримки Проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (United States Agency for International Development — USAID) «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Зареєструватися на вебінар у Zoom.

Дивитися прямий ефір на Youtube МОЗ.

Запис буде доступний на Youtube-каналі МОЗ після трансляції за цим же посиланням.

Поставити запитання спікеру можна в чатах Zoom та Youtube під час ефіру.

Питання для обговорення

  • Психічне здоров’я та психосоціальна підтримка: чому ці поняття взаємопов’язані?
  • Як війна впливає на психічне здоров’я та систему надання допомоги?
  • Які можливі способи реагування на виклики та які кроки є необхідними?

Спікер

Орест Сувало — координатор розвитку послуг у громадах україно-швейцарського проєкту «Психічне здоров’я для України», керівник проєктів та програм Інституту психічного здоров’я Українського католицького університету, член робочої групи медико-психо-соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам при Львівській обласній військовій адміністрації, співголова субнаціональної робочої групи з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Львівщини (MHPSS Lviv)

Для кого вебінар

Рекомендуємо доєднатися до ефіру психіатрам, психотерапевтам, психологам, сімейним лікарям, керівникам закладів охорони здоров’я, фахівцям у громадах.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис»