Вразливість пацієнтів: як діяти лікарю?

18 липня 2022 о 09:57
565
Спеціальності :

Команда Проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (United States Agency for International Development — USAID) «Підтримка реформи охорони здоров’я» (USAID HRS) підготувала брошуру «Я знаю, що таке вразливість. Впевнені?» у рамках серії публікацій «Люди та людяність в охороні здоров’я».

Через війну особливо гостро постає питання вразливості. Кожен українець має свій досвід війни, свої втрати, свою вразливість: вимушений переїзд, психологічні і фізичні травми, економічна незахищеність, невизначеність майбутнього.

Як лікар може працювати зі своїми вразливостями та вразливостями пацієнта?

Ця брошура допоможе зупинитися на хвилинку, зануритися у свої почуття та проаналізувати власний досвід, краще зрозуміти себе, своїх пацієнтів та колег. Побороти стереотипи щодо вразливості.

Усі психологічні та соціальні чинники такі ж важливі, як і фізичний стан людини.  Слухати і чути людину, ставити питання, перевіряти власне розуміння та припущення — це ключові навички для цілісного підходу в охороні здоров’я.

Завантажити брошуру можна за посиланням.

Якщо ваш медичний заклад зацікавлений отримати друковані примірники брошури «Я знаю, що таке вразливість. Впевнені?», перейдіть за посиланням, щоб зробити замовлення.

Друк та пересилання матеріалів безкоштовні для вас та здійснюються за рахунок проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами nszu.gov.ua