Народні депутати пропонують долучати іноземців до надання медичних і реабілітаційних послуг

15 липня 2022 о 10:46
462

8 липня 2022 р. Верховною Радою України прийнято за основу проєкт закону України № 7422 про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення доступності медичної та реабілітаційної допомоги в період дії воєнного стану.

Про що документ

Законопроєктом пропонується створити законодавчі передумови для залучення на волонтерських засадах іноземних медичних працівників та фахівців з реабілітації (крім громадян росії та білорусі), які мають досвід роботи в надзвичайних ситуаціях воєнного характеру, до надання медичної та реабілітаційної допомоги в Україні. Передбачається, що такі іноземні фахівці зможуть працювати в Україні на запрошення закладу охорони здоров’я або дистанційно із застосуванням відповідних телемедичних платформ.

Також проєктом закону передбачена можливість здійснення господарської діяльності з медичної практики поза місцем її провадження, зазначеним у ліцензії. Це дозволить закладам охорони здоров’я або лікарям — фізичним особам — підприємцям, які змушені були переїхати з територій, де проводяться чи проводилися бойові дії, або з тимчасово окупованих територій, надавати медичну та реабілітаційну допомогу на новому місці перебування.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами komzdrav.rada.gov.ua