Уряд вніс зміни в умови ведення діяльності з медичної практики

15 липня 2022 о 10:26
473

Постановою від 07.07.2022 р. № 778 Кабінетом Міністрів України внесено зміни до постанови від 18.03.2022 р. № 314, якою врегульовуються питання забезпечення провадження господарської діяльності, у тому числі з медичної практики, в умовах воєнного стану. Варто зазначити, що постанова № 778 набула чинності у зв’язку з опублікуванням в офіційному виданні «Урядовий кур’єр» № 152 від 13 липня.

Які зміни внесено

Постановою передбачено, що подані суб’єктами господарювання декларації про провадження видів господарської діяльності, зокрема з медичної практики, до дня набуття чинності вказаною постановою № 778 будуть дійсними протягом 6 міс з дня набуття чинності цією постановою (з 13 липня 2022 р.).

Водночас протягом вказаного строку суб’єкти господарювання для подальшого провадження такої діяльності повинні отримати відповідні дозвільні документи в порядку, у строки та на умовах, що передбачені чинним законодавством.

Також уточнюється, що навіть в умовах воєнного стану лише на підставі ліцензії може здійснюватися діяльність з виробництва, імпорту ліків (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами kmu.gov.ua