Лікарні Дніпра отримали сучасні гемостатичні ліки

12 липня 2022 о 13:09
418

273 флакони гемостатичного лікарського засобу KOVALTRY LVO Antihemophilic Factor VIII (Recombinant) від Bayer одержали лікарні Дніпра — туди насамперед завозять поранених.

З початку війни один зі світових фармацевтичних лідерів на сайті свого представництва в Україні написав, що посилює допомогу нашій країні. Зазначалося, що підтримка надаватиметься, зокрема, через Міністерство охорони здоров’я. Так, першочергово компанія виділила антибіотики і стерильні перев’язувальні матеріали. Пізніше, на запит МОЗ та Національного інституту раку — благодійну допомогу на понад 31 млн грн, а саме: протизапальні, серцево-судинні, антигістамінні, онкологічні препарати.

Коментар Марії Карчевич

«Коли ми формували потреби для медзакладів, серед пріоритетів були і залишаються гемостатичні лікарські засоби. Вони рятують життя. Тому й місто, куди надійшли згадані препарати, обрано не випадково — через близькість до регіонів, де точаться бої», — зазначила заступник міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua