США долучаться до зміцнення громадського здоров’я в Україні

12 липня 2022 о 12:12
413

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та Посол США в Україні Бріджит Брінк 11 липня 2022 р. оголосили про партнерство у сфері зміцнення системи громадського здоров’я України, на яке виділено 45 млн дол. США. У ході реалізації п’ятирічного проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» Агентство США з міжнародного розвитку (United States Agency for International Development — USAID) співпрацюватиме з Міністерством охорони здоров’я з метою підтримки реформ у сфері громадського здоров’я в Україні, підвищення готовності протистояти загрозам громадському здоров’ю, зміцнення послуг з імунізації та розширення послуг у сфері психічного здоров’я для вразливих верств суспільства, які зазнали впливу війни росії проти України. Проєкт фінансується американським народом і здійснюється організацією «Пакт, Інк».

Коментар Віктора Ляшка

«Повномасштабне військове вторгнення росії в Україну стало черговим викликом для нашої системи громадського здоров’я, — заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. — Після кризового реагування на проблеми, які виявила пандемія COVID-19, дії країни-терориста змушують нас переглянути пріоритети розвитку системи і робити все можливе, щоб вже зараз належним чином реагувати на нові проблеми, пов’язані з впливом на психічне здоров’я, поширенням вакцинокерованих та інших інфекційних хвороб. І ми потребуємо потужної міжнародної підтримки для реагування на ці виклики та для відновлення України. Міністерство охорони здоров’я України дуже вдячне нашим міжнародним партнерам за підтримку системи громадського здоров’я у цей важкий час та за готовність продовжувати довгострокові інвестиції в систему охорони здоров’я України».

Коментар Бріджит Брінк

«Сполучені Штати через USAID надають екстрену допомогу, щоб допомогти Україні забезпечити потреби громадського здоров’я в умовах брутальної війни, яку веде росія. Водночас ми продовжуємо робити довгострокові інвестиції в Україну, — зазначила Посол Б. Брінк. — USAID допоможе Україні побудувати сильнішу систему охорони здоров’я в рамках її відновлення після повномасштабного вторгнення росії. Сильна система охорони здоров’я має вирішальне значення для досягнення нашої мети — суверенної, незалежної, демократичної та процвітаючої України».

Про програми USAID

Станом на 2022 р. програми USAID у сфері охорони здоров’я щороку інвестують понад 40 млн доларів США з метою зміцнення системи охорони здоров’я України та підтримки національних реформ; боротьби з інфекційними захворюваннями, такими як COVID-19, туберкульоз та ВІЛ/СНІД; боротьби з хворобами, яким можна запобігти шляхом вакцинації; розширення доступу до психіатричних, психосоціальних та реабілітаційних послуг.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua