НСЗУ оголосила про додаткове укладання договорів за Програмою медичних гарантій

8 липня 2022 о 12:28
1104

8 липня 2022 року Національна служба здоров’я України (НСЗУ) оголосила про укладення договорів про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій за пакетом «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги».

Подання пропозицій та їх розгляд

Відповідно до пункту 1321 Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2022 р., затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2021 р. № 1440, НСЗУ укладає договори за пакетом «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги» для забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги із надавачами медичних послуг комунальної форми власності (крім спеціалізованих стоматологічних закладів), які мають укладені договори про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій, у період з 1 червня до 1 листопада 2022 р. включно — в яких виникла прострочена заборгованість із виплати заробітної плати, сума якої становить більше ніж 50 000 грн, і які включені до відповідного переліку, наданого Міністерством охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, структурними підрозділами з питань охорони здоров’я відповідних держадміністрацій/військових адміністрацій (в областях, містах Київ та Севастополь).

Строк подання пропозиції спливає о 18:00 за київським часом 1 грудня 2022 р.
Пропозиції на укладення договору, в тому числі з усунутими недоліками (повторні), подані після закінчення строку подання, не розглядаються.
Якщо суб’єкту господарювання надіслано повідомлення про виправлення помилок у його пропозиції після граничної дати подання пропозицій, суб’єкт господарювання має право подати оновлену пропозицію протягом 2 робочих днів з дня надсилання НСЗУ повідомлення про виправлення помилок.

Заявник подає до НСЗУ пропозицію (заяву та додатки до неї) в електронній формі шляхом заповнення електронних полів.
Під час заповнення заяви необхідно зазначити:

  • місця надання послуг, які будуть включені до договору;
  • банківські реквізити суб’єкта господарювання (IBAN) (помилка у банківських реквізитах може призвести до необхідності проходження повторної процедури укладення договору та, відповідно, до відтермінування оплати за надані послуги.
    Відповідальність за правильність банківських реквізитів, які автоматично будуть відображені у проєкті договору, несе суб’єкт господарювання).

У разі потреби разом із заявою також необхідно подати додатки до неї, які слід прикріпити у вигляді сканованих документів у форматі PDF (далі — пропозиція) або відомості (посилання) щодо наявності такої інформації в державному реєстрі, базі даних або інших інформаційних ресурсах.

Перелік додатків до пропозиції

Додаток 1. Сканована копія в електронній формі документа, що підтверджує повноваження підписанта.
Додаток 2. Сканована копія документа, що підтверджує доступність будівлі та приміщення, в яких суб’єкт господарювання провадитиме свою діяльність, для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення відповідно до будівельних норм і правил, виданого фахівцем з питань технічного обстеження будівель та споруд, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат.
Якщо зазначений документ подавався суб’єктом господарювання під час укладання договору в минулий період, він додається у разі, коли відбулися зміни умов його отримання (зокрема, зміна місцезнаходження юридичної особи, адреси розташування будівлі, будівельних норм і стандартів).

Суб’єкт господарювання, який бажає укласти договір з НСЗУ на визначених в оголошенні умовах, до подання пропозиції повинен забезпечити внесення до електронної системи охорони здоров’я актуальної інформації про:

1) суб’єкта господарювання, місця надання ним медичних послуг та медичне обладнання, зазначене в оголошенні;

2) ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики (дата, строк дії, номер наказу, номер ліцензії та вид господарської діяльності, на право здійснення якого видано ліцензію);

3) уповноважених осіб та медичних працівників, які будуть залучені до укладення або виконання договору.
УВАГА: у разі коли після подання пропозиції зазначена інформація змінюється, суб’єкт господарювання повинен у той же день внести відповідні зміни до електронної системи охорони здоров’я.

4. НСЗУ розглядає пропозиції про укладення договору до 9 грудня 2022 р. включно.

Умови закупівлі медичних послуг, специфікація та спеціальні умови надання відповідних послуг можна знайти за посиланням.

Подати пропозицію за пакетом «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги» можна, перейшовши за посиланням.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами nszu.gov.ua